Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Káposztás juhtúrós nokedli recept

Káposztás juhtúrós nokedli recept

A Káposztás juhtúrós nokedli hozzávalói:
- 20 dkg liszt
- 25 dkg friss káposzta
- 20 dkg juhtúró
- 4 tojás
- 1 evőkanál olaj
- 12 dkg füstölt szalonna
- só, bors


A Káposztás juhtúrós nokedli elkészítési módja:
A lisztet simára kavarjuk a tojásokkal és a sóval, majd forrásban lévő vízbe szaggatjuk. a kifőtt tésztát leszűrjük, elkeverjük az apróra vágott szalonna kisütött zsírjával, és melegen tartjuk. A káposztát vékony csíkokra szeljük, kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük a nokedlivel. Rárakjuk a juhtúrót, és 15 perc alatt a sütőben sütjük közepes erősségen és azonnal tálalhatjuk.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A káposztás juhtúrós nokedli elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook