Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás, datolyás, ricottás szelet recept

Almás, datolyás, ricottás szelet recept

Az Almás, datolyás, ricottás szelet hozzávalói:
Hozzávalók

fél bögre teljes kiőrlésű finomliszt
fél teáskanál sütőpor
60 gramm Rama
fél bögre cukor
1/3 bögre jéghideg víz
Az almás-datolyás rátéthez

400 g lecsöpögtetett almabefőtt
1/3 bögre friss, vagy aszalt, kimagozott, félbevágott datolya
500 gramm lecsöpögtetett rikotta sajt
fél bögre sovány tej
2 lágyan felvert tojás
1 evőkanál brandy


Az Almás, datolyás, ricottás szelet elkészítési módja:
Elkészítés Tegyük a Ramát és a lisztet egy turmixgépbe, és keverjük addig, amíg a massza állaga morzsakupacra nem emlékeztet. Adjuk hozzá a cukrot, és folytassuk a keverést. A gép leállítása nélkül keverjünk hozzá annyi vizet, hogy durva tésztát kapjunk. Tegyük a tésztát lisztezett felültre, majd nyújtsuk egy kicsit. Csomagoljuk be celofánba, és tegyük 20 percre a fagyasztóba. Nyújtsuk a tésztát 5 mm vastagságúra, hogy pont beleférjen egy 25 cm-es négyzet alakú tortaformába. Az almás-datolyás rátéthez helyezzük a gyümölcsöket a tésztára. Tegyük a ricotta sajtot, cukrot, lisztet, tejet, tojást és a konyakot egy tálba, majd verjük fel, amíg egynemű masszát kapunk. Kanalazzuk a gyümölcsök tetejére, oszlassuk el egyenletesen, majd süssük 1 órát, vagy amíg a rátét megszilárdul. Hagyjuk a formában kihűlni, tálalás előtt kockákra szeleteljük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás, datolyás, ricottás szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook