Fehércsokoládés-szedres semifreddo recept
A Fehércsokoládés-szedres semifreddo hozzávalói:2 tojássárgája
3 evőkanál cukor
2,5 dl tej
10 dkg fehércsokoládé
3 dl habtejszín
20 dkg feketeszeder
2 cl fehér rum
10 dkg zabkeksz morzsolva
A Fehércsokoládés-szedres semifreddo elkészítési módja:
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, fehéredésig. Hozzáadjuk a tejet, majd feltesszük a tűzre melegedni, alacsony lángon folyamatos kevergetés mellett besűrítjük a krémet. Hozzáadjuk a felkockázott fehércsokoládét, addig keverjük, míg teljesen felolvad a csokoládé. A tűzről levéve kihűtjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük, a kihűlt krémhez óvatosan hozzáforgatjuk, legvégén kevés fehér rummal ízesítjük. Szilikonos vagy fóliával bélelt karikaforma alját kb. fél cm vastagon a morzsolt keksszel béleljük, majd rászedjük a krémet, egy vékony réteg után pár szem megmosott szedret szórunk, majd így rétegezzük tovább. Mélyhűtőben kb. 6 óra alatt dermed ki. Tálalás előtt 5-10 perccel szobahőmérsékleten állni hagyjuk, majd a formából kivéve tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. aug. 12. 22:03
A fehércsokoládés-szedres semifreddo elkészítési módja és hozzávalói.