Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Fehércsokoládés-szedres semifreddo recept

Fehércsokoládés-szedres semifreddo recept

A Fehércsokoládés-szedres semifreddo hozzávalói:
2 tojássárgája
3 evőkanál cukor
2,5 dl tej
10 dkg fehércsokoládé
3 dl habtejszín
20 dkg feketeszeder
2 cl fehér rum
10 dkg zabkeksz morzsolva


A Fehércsokoládés-szedres semifreddo elkészítési módja:
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, fehéredésig. Hozzáadjuk a tejet, majd feltesszük a tűzre melegedni, alacsony lángon folyamatos kevergetés mellett besűrítjük a krémet. Hozzáadjuk a felkockázott fehércsokoládét, addig keverjük, míg teljesen felolvad a csokoládé. A tűzről levéve kihűtjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük, a kihűlt krémhez óvatosan hozzáforgatjuk, legvégén kevés fehér rummal ízesítjük. Szilikonos vagy fóliával bélelt karikaforma alját kb. fél cm vastagon a morzsolt keksszel béleljük, majd rászedjük a krémet, egy vékony réteg után pár szem megmosott szedret szórunk, majd így rétegezzük tovább. Mélyhűtőben kb. 6 óra alatt dermed ki. Tálalás előtt 5-10 perccel szobahőmérsékleten állni hagyjuk, majd a formából kivéve tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A fehércsokoládés-szedres semifreddo elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook