Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Túrós máktorta recept

Túrós máktorta recept

A Túrós máktorta hozzávalói:
Hozzávalók

A töltelékhez

5 dkg mazsola
5 dkg étkezési keményítő
3 evőkanál citromlé
25 dkg cukor
25 dkg darált mák
4 darab tojás
75 dkg tehéntúró
A tetejére

porcukor
A lekenéséhez

1 darab tojássárgája
A tésztához

csipetnyi só
3 dl finomliszt
1 darab tojás
7-8 dkg kristálycukor
10 dkg Rama
A forma kikenéséhez

2 dkg Rama


A Túrós máktorta elkészítési módja:
Elkészítés A töltelékhez a túrót szitán áttörjük, a tojássárgát, a mákot, a cukrot, a keményítőt, a citromlevet és a vízbe áztatott, lecsöpögtetett mazsolát belekeverjük. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk. A tésztához való Ramát és cukrot fakanállal kikeverjük. A tojást meg a lisztet csipetnyi sóval hozzáadjuk és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A tortaformát Ramával kikenjük, majd a tésztával kibéleljük. A tészta egy kicsit ragadós, ezért lisztes kézzel nyomkodjuk a formába. Sodrófával ne próbáljuk nyújtani, mert nem fog menni. A mákos, túrós masszát rásimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (180 °C; 165 °C) kb. 40 percig sütjük. Tálaláskor porcukorral hintjük meg a tetejét.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A túrós máktorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook