Túrós máktorta recept
A Túrós máktorta hozzávalói:Hozzávalók
A töltelékhez
5 dkg mazsola
5 dkg étkezési keményítő
3 evőkanál citromlé
25 dkg cukor
25 dkg darált mák
4 darab tojás
75 dkg tehéntúró
A tetejére
porcukor
A lekenéséhez
1 darab tojássárgája
A tésztához
csipetnyi só
3 dl finomliszt
1 darab tojás
7-8 dkg kristálycukor
10 dkg Rama
A forma kikenéséhez
2 dkg Rama
A Túrós máktorta elkészítési módja:
Elkészítés A töltelékhez a túrót szitán áttörjük, a tojássárgát, a mákot, a cukrot, a keményítőt, a citromlevet és a vízbe áztatott, lecsöpögtetett mazsolát belekeverjük. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk. A tésztához való Ramát és cukrot fakanállal kikeverjük. A tojást meg a lisztet csipetnyi sóval hozzáadjuk és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A tortaformát Ramával kikenjük, majd a tésztával kibéleljük. A tészta egy kicsit ragadós, ezért lisztes kézzel nyomkodjuk a formába. Sodrófával ne próbáljuk nyújtani, mert nem fog menni. A mákos, túrós masszát rásimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (180 °C; 165 °C) kb. 40 percig sütjük. Tálaláskor porcukorral hintjük meg a tetejét.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2012. aug. 13. 12:23
A túrós máktorta elkészítési módja és hozzávalói.