Háromszínű kockák recept
A Háromszínű kockák hozzávalói:Hozzávalók
3 tojás
6 dkg porcukor
6 dkg liszt
2 dkg kakaó
2 evőkanál olaj
A krémhez
10 dkg cukor
2 dl tej
2 dkg étkezési keményítő
1 tojássárgája
25 dkg gesztenyemassza
3 dl tejszín
3 dkg porcukor
Díszítéshez
darált mogyoró
A Háromszínű kockák elkészítési módja:
Elkészítés A fehérjéket verjük kemény habbá, közben adagoljuk hozzá a porcukor felét. A maradék cukrot keverjük ki a tojássárgával, és vegyítsük a tojáshabba. Adjuk a masszához az átszitált kakaót, a lisztet, majd két evőkanálnyi olajat. A tésztát öntsük egy kisebb, kikent tepsibe, és 180 fokon süssük 20 percig. A krémhez olvasszuk fel a tejben a cukrot, keverjük el benne a keményítőt és a tojássárgát. Főzzük sűrűre, majd hagyjuk hűlni. Tegyük a krémbe a gesztenyemasszát, és keverjük habosra. A krémet kenjük rá a kihűlt tésztalapra, majd hagyjuk kicsit állni. A tejszínt keverjük el a porcukorral, verjük kemény habbá, és kenjük a krém tetejére. A süteményt tetejét szórjuk meg darált mogyoróval.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2012. aug. 11. 12:12
A háromszínű kockák elkészítési módja és hozzávalói.