Karamellás réteges pite recept
A Karamellás réteges pite hozzávalói:Hozzávalók
A krémhez
0,5 liter tej
3 evőkanál liszt
30 dkg kristálycukor
10 dkg Rama
A tésztához
8 evőkanál tej
1 csomag Dr. Oetker Sütőpor
20 dkg kristálycukor
2 db tojás
50 dkg finomliszt
10 dkg Rama
A Karamellás réteges pite elkészítési módja:
Elkészítés A sütőporos lisztből, cukorból,Ramából, tojásból és tejből sima tésztát gyúrunk. Négy egyforma cipóra osztjuk, és 30 percig pihentetjük hideg helyen. A cipókat egyenként kinyújtjuk sütőlap nagyságúra, és megsütjük 15-15 perc alatt 180 °C fokon. Kis lángon karamellizáljuk a cukrot. Ezután hozzáadjuk az előre megmelegített tejet, majd a 3 evőkanál lisztet. A masszát simára keverjük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a habosra kevert Ramát. A krémmel egyenként megkenjük a lapokat, és egymásra rétegezve őket visszatesszük a sütőlapra vagy egy dekoratív tálra. A kész pitét éjszakára lenyomatjuk (pl. egy deszkával) és másnap kis kockákra szeleteljük.
Tippek
A Rama tippje: a krémbe apróra vágott pirított mogyorót vagy mandulát is keverhetünk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2012. aug. 14. 12:27
A karamellás réteges pite elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.