Mentás csokoládészelet recept
A Mentás csokoládészelet hozzávalói:Hozzávalók
A tésztához
2 db kakaós és egy világos piskótalap
A krémhez
25 dkg puha Rama
25 dkg porcukor
1 csomag vanília ízű pudingpor
10 dkg kristálycukor
3 dl tej
4 dkg kakaópor
1 marék friss mentalevél
0,5 dl sósborszesz
A díszítéshez
10 dkg étbevonó massza
2 evőkanál étolaj
friss mentalevél
A Mentás csokoládészelet elkészítési módja:
Elkészítés 1.Amennyiben mi készítjük el, 6 tojásból kakaós piskótát sütünk 32x35 cm-es tepsiben, melyet két egyenlő részre vágunk hosszanti irányban. Három tojásból viszont fél tepsi méretű 17,5x32 cm-es világos piskótát sütünk. 2.A krémhez a pudingot tejjel és kristálycukorral a zacskón levő utasítás szerint a megfőzzük és lehűtjük. A Ramát habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudingot és a kakaóport is beledolgozzuk. 3.A mentaleveleket apróra vágjuk és szintén a krémbe keverjük a sósborszesszel együtt. A lapokat megtöltjük ezzel a krémmel, majd 3-4 órára a hűtőbe tesszük. 4.A bevonó masszát az olajjal felolvasztjuk és megkenjük vele a süti tetejét. Mielőtt megkötne, kicsit megfújjuk a bevonatot, ettől lesz hullámos. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük és mentalevéllel díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2012. okt. 30. 18:16
A mentás csokoládészelet elkészítési módja és hozzávalói.