Meggyes-diós piskótakocka recept
A Meggyes-diós piskótakocka hozzávalói:5 db tojás
45 dkg 20 %-os tejföl
2 evőkanál zabpehelyliszt
4 evőkanál finom liszt
5 evőkanál cukor
1 csomag sütőpor
10 dkg durvára tört dió
1 citrom reszelt héja
őrölt fahéj
pici só
1 üveg meggybefőtt vagy friss meggy
A Meggyes-diós piskótakocka elkészítési módja:
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kevés cukorral kemény habbá verem. A sárgájához hozzáadom a cukrot, jól kikeverem, majd mehet bele a többi hozzávaló, legvégül a fehérjehabot keverem bele óvatosan. A sütőt előmelegítem 170 C fokra. Egy közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelek, ebbe öntöm a tésztát. Elegyengetem, majd a meggyszemekkel kirakom a tetejét. Betolom a sütőbe, 50 perc alatt készre sütöm. A végén a közepébe beleszúrok egy hegyes késsel, ez a tűpróba, ha már nem ragad rá semmi, akkor készen van és kiveszem, majd hagyom kihűlni. Kihűlés után kockákra szeletelem, a tetejét kevés porcukorral meghintem.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. jún. 17. 18:26
A meggyes-diós piskótakocka elkészítési módja és hozzávalói.