Kekszes-mákos sütemény recept
A Kekszes-mákos sütemény hozzávalói:2 db tojás
23 dkg cukor
1 vaníliás cukor
15 dkg margarin
1 db citrom reszelt héja
3 dl tej
15 dkg darált mák
30 dkg liszt
1 db sütőpor
A krémhez:
2 csg vaníliás pudingpor
6 dl tej
15 dkg cukor
20 dkg vaj
2 tk. cappuccinó por
Továbbá:
20 dkg keksz négyszögletes
A tetejére:2,5 dl habtejszín
reszelt csokoládé
A Kekszes-mákos sütemény elkészítési módja:
A tojást a cukorral,vaníliás cukorral,margarinnal habosra keverjük,hozzákeverjük a reszelt citromhéjat,továbbá a tejet,a mákot és a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt 25×39-es tepsiben sütjük. A krémhez a pudingporokat a cukorral ,tejjel felfőzzük,kihűtjük és hozzákeverjük a kihabosított vajat. A krémet elfelezzük,egyik felébe mogyorós Cappuccino port keverünk. A tejszínt keményre verjük. A kihűlt tésztára kenjük fele krémet,először a vaníliásat,kirakjuk sorba keksszel és rásimítjuk másik fele krémet. A krémre tesszük a tejszínt. Csokireszelékkel meghintjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Szafy, 2014. jún. 20. 20:03
A kekszes-mákos sütemény elkészítési módja és hozzávalói.