Kókuszkrémes-epres piskótatekercs recept
A Kókuszkrémes-epres piskótatekercs hozzávalói:A tésztához:
5 tojás
10 dkg cukor
10 dkg rétesliszt
2 dkg kakaópor
csipet só
A krémhez:
1/2 csomag vaníliás pudingpor
2, 5 dl tej
8 dkg cukor
5 dkg por cukor
20 dkg vaj
5 dkg kókuszreszelék + a szóráshoz
1 evőkanál rum
kb. 20 dkg eper - kicsi, lapos szeletekre darabolva
A Kókuszkrémes-epres piskótatekercs elkészítési módja:
A krémhez a pudingport a kristálycukorral és kevés tejjel simára keverem, a többi tejet felforralom, majd a pudingporos keverékkel összefőzöm, kihűtöm. A vajat habosra keverem a porcukorral, apránként hozzákeverem a pudingot, habosítom. 5 dkg kókusszal és rummal ízesítem, hűtőbe teszem ameddig a tészta elkészül. A sütőt 200 fokra előmelegítem. A tésztához a lisztet összekeverem a kakaóval. A tojásokat szétválasztom, a fehérjéből csipet sóval kemény habot verek, a cukrot és a tojás sárgáit kanalanként, illetve darabonként verem a habhoz. A kakaóval kevert lisztet 3-4 részletben beleszitálom, és mindig alulról felfelé irányban - hogy az aljára merült liszt a masszával elkeveredjen - óvatos mozdulatokkal összekeverem a habbal. Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítom a tésztát, és kb. 10-11 perc alatt megsütöm. Forrón egyetlen mozdulattal másik sütőpapírra fordítom, a tetejéről a papírt lehúzom, és az alján lévő sütőpapírral feltekerem, megvárom, amíg kihűl. A piskótát óvatosan kitekerem, megkenem a krém 2/3 részével, megszórom az eperszeletekkel, feltekerem. A maradék krémmel a tekercset bevonom, meghintem kókuszreszelékkel, tálalásig a hűtőben tárolom. Apróra vágott eperkockákkal diszíthetjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. jún. 20. 18:31
A kókuszkrémes-epres piskótatekercs elkészítési módja és hozzávalói.