Kakaós-sárgabarackos süti recept
A Kakaós-sárgabarackos süti hozzávalói:A tésztához:
25 dkg por cukor
6 dkg vaj
1 tojás
3 dkg kakaó + a szóráshoz
2 dkg finom zsemlemorzsa
24 dkg liszt
10-15 db sárgabarack kockára vágva
1 csomag sütőpor
1 evőkanál rum
kb. 2, 5 dl tej
lekvár a tészta kenéséhez
A habhoz:
5 tojásfehérje
25 dkg kristály cukor
2-3 db nagyon érett sárgabarack vagy 1-2 evőkanál baracklekvár
A Kakaós-sárgabarackos süti elkészítési módja:
A cukrot, a vajat és a tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaót és összekeverjük, beleszórjuk a zsemlyemorzsát, beleöntjük a tejet és a rumot, a sütőporral összeszitált lisztet és a kockára vágott barackot, alaposan összekeverjük /kevert tészta/. Kikent és lisztezett formába öntjük, 180-190 fokra előmelegített, majd mérsékelten meleg sütőben lassan sütjük kb. 40 percig. Közben a tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és a barackot, gőz fölött tovább verjük, amíg sima lesz. Amikor langyosra hűlt a sütemény, megkenjük lekvárral, ráhalmozzuk a habot, amit kakaóporral megszórunk. Kockákra vágva tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. jún. 22. 18:34
A kakaós-sárgabarackos süti elkészítési módja és hozzávalói.