Epertiramisu 1. recept
Az Epertiramisu 1. hozzávalói:- 50 dkg eper
- 1 citrom leve
- 1 tasak vaníliás cukor
- 6 evőkanál narancslikőr
- 15 dkg babapiskóta
- 25 dkg mascarpone
- 25 dkg natúr joghurt
- 3 evőkanál porcukor
- A díszítéshez:
- citromfű
Az Epertiramisu 1. elkészítési módja:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, 10 szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit kis darabokra vágjuk. A citromlevet felforraljuk a vaníliás cukorral. Belekeverjük a likőrt, és mély tányérba öntjük. A babapiskóták felét megforgatjuk ebben a lében, és kibéleljük velük egy lapos tál alját. A mascarponét simára keverjük a joghurttal és a porcukorral. Erre egy réteg epret és egy réteg mascarponés krémet teszünk. A maradék piskótát is a likőrös lébe mártjuk, és befedjük vele a krémet. Rárakjuk a maradék epret, és bevonjuk a maradék mascarponével. Legalább 1 órára a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a félretett eperszemekkel és a citromfűvel díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2010. jún. 8. 06:08
Az epertiramisu 1. elkészítési módja és hozzávalói.