Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Epertiramisu 1. recept

Epertiramisu 1. recept

Az Epertiramisu 1. hozzávalói:
- 50 dkg eper
- 1 citrom leve
- 1 tasak vaníliás cukor
- 6 evőkanál narancslikőr
- 15 dkg babapiskóta
- 25 dkg mascarpone
- 25 dkg natúr joghurt
- 3 evőkanál porcukor
- A díszítéshez:
- citromfű


Az Epertiramisu 1. elkészítési módja:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, 10 szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit kis darabokra vágjuk. A citromlevet felforraljuk a vaníliás cukorral. Belekeverjük a likőrt, és mély tányérba öntjük. A babapiskóták felét megforgatjuk ebben a lében, és kibéleljük velük egy lapos tál alját. A mascarponét simára keverjük a joghurttal és a porcukorral. Erre egy réteg epret és egy réteg mascarponés krémet teszünk. A maradék piskótát is a likőrös lébe mártjuk, és befedjük vele a krémet. Rárakjuk a maradék epret, és bevonjuk a maradék mascarponével. Legalább 1 órára a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a félretett eperszemekkel és a citromfűvel díszítjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az epertiramisu 1. elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook