Köles ágyon sült alma recept
A Köles ágyon sült alma hozzávalói:Hozzávalók:
- ½ kg köles
- Marék mazsola
- 1 citromleve
- 3-4 ek árpamaláta
- Pici só
- 3 szép piros alma
A Köles ágyon sült alma elkészítési módja:
A kölest megmossuk, forrásban levő vízben, kavargatva megfőzzük. Beletesszük a mazsolát, malátát, citromlevet, pattintós torta formába tesszük, a tetejére alma szeleteket teszünk és 180o sütőben kb 40 percig sütjük. (Az almát félbevágjuk, majd vékony félhold szeletekre vágjuk fel. Amikor a kölest elsinítottik a tortaformában, akkor a vékony szelet almákat élére állitva nyomkodjuk bele a kölesbe, úgy, hogy legalább háromnegyed része kiálljon belőle. Nagyon sűrűre rakjuk. Olyan lesz mint egy sündisznó)
TULAJDONKÉPPEN TORTA:)
ÁPRPAMALÁTA:
Bio árpamalátából készült szirup, cukor és méz helyettesítésére.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2010. jún. 2. 06:41
A köles ágyon sült alma elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.