Barackos clafoutis (tejes pite) recept
A Barackos clafoutis (tejes pite) hozzávalói:3 db tojás
2 dl tej
4 dkg cukor
12 dkg liszt
2 csomag vaníliás cukor
mézes fűszerkeverék
1 mokkáskanál sütőpor
20 dkg babapiskóta
10 dkg ráma sütőmargarin
5 dkg mogyoró
sárgabarack
A Barackos clafoutis (tejes pite) elkészítési módja:
A babapiskótát jól összemorzsoljuk, hozzákeverjük a darált mogyorót, majd az olvasztott margarinnal összegyúrjuk (ha nem áll össze, pici tejet önthetünk hozzá). Egy tortaformát jól kikenünk margarinnal, és belelapogatjuk a masszát. Előmelegített sütőben, közepes lángon 10 percig sütjük. Közben elkészítjük a tésztát. A tojásokat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a mézes fűszerkeveréket és a sütőporral elkevert lisztet, majd állandó keverés mellett a tejet is. A megsült piskótára öntjük ezt a híg masszát, és a tetejét felezett barackkal kirakjuk. Ezután mehet vissza a sütőbe, ahol kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Mogyoró helyett lehet dió is
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2010. máj. 30. 06:32
A barackos clafoutis (tejes pite) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.