Zöldborsókrémleves pirított rókagombával recept
470 kcal
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
4 erőleveskocka
30 dkg rókagomba
1 csokor menta
2 evőkanál vaj
25 dkg zöldborsó (fagyasztott)
1 dl tejszín
1 evőkanál olaj
1 evőkanál citromlé
A Zöldborsókrémleves pirított rókagombával elkészítési módja:
A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. Az erőleves kockából 8 dl vízzel elkészítjük az erőlevest. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A menta ágakat megmossuk, leveleit leszedjük. Felforrósítjuk a vajat, megpároljuk benne a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és a zöldborsót, majd felöntjük az erőlevessel. A forrástól számítva 25 percig forraljuk. Néhány mentalevelet félreteszünk, a maradékkal ízesítjük a levest, botmixerrel pürésítjük, majd leszűrjük. Hozzákeverjük a tejszínt, és ismét felforraljuk, ha szükséges sóval, törött fehérborssal ízesítjük. A gombát zsiradék nélkül egy serpenyőben addig forrósítjuk, amíg a leve teljesen ellepi, majd ezt a levet a leveshez szűrjük, a gombára ráöntjük az olajat, sóval, citromlével és törött fehérborssal ízesítjük, erős tűzön megpirítjuk. A forró levest előmelegített tányérokba merjük, elosztjuk benne a pirított gombát, és néhány darab tisztára mosott mentalevéllel díszítjük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2010. jún. 7. 06:03
A zöldborsókrémleves pirított rókagombával elkészítési módja és hozzávalói.