Banános kevert sütemény recept
A Banános kevert sütemény hozzávalói:25 dkg vaj
20 dkg cukor
3-4 érett banán (hámozva 45 dkg)
4 tojás
40 dkg liszt
1 teásk. sütőpor
10 dkg csokoládédara
Csokimáz:
15 dkg tortabevonó
1 teásk. olaj
A Banános kevert sütemény elkészítési módja:
A vajat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a villával szétnyomkodott banánokat, majd egyesével a tojásokat is beleütjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd a banános masszához adjuk, végül a csokidarát is belekeverjük. Egy közepes méretű tepsit kivajazunk-lisztezünk, és a kikevert tésztát elsimítjuk benne. 160-170 fokos sütőben megsütjük tűpróbáig. Miután kihűlt, csokimázzal vonjuk be a tetejét. Ehhez vízgőz fölött megolvasztjuk a tortabevonót, hozzákeverjük az olajat, majd a sütemény tetejére simítjuk. Ahogy megkötött a csoki a tetején, már szeletelhető is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. júl. 9. 19:50
A banános kevert sütemény elkészítési módja és hozzávalói.