Csokoládé szelet recept
60 perc
A Csokoládé szelet hozzávalói:
Tésztához:
a bögre 2,5 dl-es
2,5 bögre liszt
2 bögre cukor
2/3 bögre keserű kakaópor
1/3 bögre cukrozott kakaópor
2 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
3 tojás
1 bögre olvasztott vaj
2 bögre hideg víz
2 cs vaníliás cukor
Tetejére::
1/4 bögre forró víz
350 g nutella
Díszítéshez:
kókuszreszelék
darabos dió
színes cukorka
A Csokoládé szelet elkészítési módja:
A tészta hozzávalóinál a száraz anyagokat (kakaóport, cukrozott kakaópor, sütőport, lisztet, szódabikarbónát) összekeverjük. A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, a vizet és végül hozzákeverjük a száraz anyagokat. Egy 23*28 cm-es tepsit vajjal kikenünk és a masszát belesimítjuk. 160 fokos sütőben tűpróbáig sütjük (kb 40 perc). A forró vízzel a nutellát simára keverjük és a megsült forró tésztára egyenletesen ráöntjük, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni. Idő közben a sütemény magába szívja a nutellás öntetet. A sütemény teteje gyönyörű csillogós lett,a tésztája valami csoda,nagyon finom szaftos sütemény. Díszíthetjük tetszés szerint, de anélkül is mutatós. Egy kevés kókuszreszelékkel, darabos dióval és cukorral szórtam meg.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2014. júl. 8. 16:14
A csokoládé szelet elkészítési módja és hozzávalói.