Anyukám bábolnai kiflije recept
Az Anyukám bábolnai kiflije hozzávalói:Tészta:
50dkg liszt
1 RAMA
5 tojássárgája
1 pohár tejföl
csipet só
Töltelék:
25 dkg porcukor
25 dkg darált dió
5 tojásfehérje
Az Anyukám bábolnai kiflije elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk,majd 4 részre osztjuk.Kinyújtjuk és megkenjük meleg zsírral,ezután feltekerjük mint a bejglit. A rudakat 1 órára a hűtőbe tesszük. Ezalatt a tojásfehérjét habbá verjük,majd lazán beleforgatjuk a porcukorral elkevert diót is. A tekercseket kivesszük a hűtőből,és kb. 15 felé szeleteljük.Kinyújtjuk,közepére tesszük a tölteléket,és lágyan föltekerjük.A két végét összecsippentjük.(Nem igazán kifli forma lesz,inkább szaloncukorhoz tudnám hasonlítani.) Forró sütőben halványbarnára sütjük - pár perc. Még melegen porcukorral megszórjuk,vagy beleforgatjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Mildora, 2009. szept. 19. 16:44
Az anyukám bábolnai kiflije elkészítési módja és hozzávalói.