Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Anyukám bábolnai kiflije recept

Anyukám bábolnai kiflije recept

Az Anyukám bábolnai kiflije hozzávalói:
Tészta:
50dkg liszt
1 RAMA
5 tojássárgája
1 pohár tejföl
csipet só

Töltelék:
25 dkg porcukor
25 dkg darált dió
5 tojásfehérje


Az Anyukám bábolnai kiflije elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk,majd 4 részre osztjuk.Kinyújtjuk és megkenjük meleg zsírral,ezután feltekerjük mint a bejglit. A rudakat 1 órára a hűtőbe tesszük. Ezalatt a tojásfehérjét habbá verjük,majd lazán beleforgatjuk a porcukorral elkevert diót is. A tekercseket kivesszük a hűtőből,és kb. 15 felé szeleteljük.Kinyújtjuk,közepére tesszük a tölteléket,és lágyan föltekerjük.A két végét összecsippentjük.(Nem igazán kifli forma lesz,inkább szaloncukorhoz tudnám hasonlítani.) Forró sütőben halványbarnára sütjük - pár perc. Még melegen porcukorral megszórjuk,vagy beleforgatjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az anyukám bábolnai kiflije elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook