Liliom kenyér recept

A Liliom kenyér hozzávalói:
40 dkg finomliszt
2,5 dkg élesztő
2 dl kefir
1 mokkás kanál só
1 teás kanál cukor
3 dkg puha vaj


A Liliom kenyér elkészítési módja:
A kefirt meglangyosítjuk és belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük. Hozzáadjuk a sót, cukrot a felolvasztott vajat. Rászórjuk a liszt kétharmadát, könnyű tésztává dagasztjuk. Meleg helyen 1 órát kelesztjük. Mikor megkelt, hozzáadjuk a maradék lisztet, alaposan eldolgozzuk, átgyúrjuk. Lisztezett felületen, kb. 30x50 cm-es lappá nyújtjuk, letakarjuk, negyed órát pihentetjük. Megkenjük olvasztott vajjal majd 6 egyforma csíkra vágjuk, és egymásra helyezzük őket. A vastag tésztát felvágjuk 8-10 négyszögletű kockára. Élükre állítva, kivajazott muffin sütő mélyedéseibe rakosgatjuk. A tésztát letakarva meleg helyen 1/2 órát kelesztjük. Forró sütőbe tolva, kb. 20 perc alatt pirosra, ropogósra sütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A liliom kenyér elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook