Gesztenyés-meggyes keksz recept
A Gesztenyés-meggyes keksz hozzávalói:250 g gesztenye massza
1 tojás
7 dkg barna cukor
7 dkg vaj
2 púpos ek teljes kiőrlésű liszt
1 marék meggy
1 narancs
A Gesztenyés-meggyes keksz elkészítési módja:
A cukrot habosítsd fel a vajjal, majd üsd hozzá a tojást. Mehet bele a gesztenye massza és a liszt is. Reszeld bele a narancs héját, majd jó alaposan keverd össze az egészet. Kiskanállal adagold sütőpapíros tepsire a tésztát, néhány centi helyet hagyva köztük, mert sütés közben megnőnek. Minden tésztakupac közepébe tegyél egy meggyszemet. Süsd 180 fokon kb. 12 percig, majd hagyd kihűlni a kekszeket.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2018. febr. 19. 06:11
A gesztenyés-meggyes keksz elkészítési módja és hozzávalói.