Sajtos zellerropogós recept
A Sajtos zellerropogós hozzávalói:1 közepes zellergumó
15 dkg reszelt sajt (fele lehet füstölt)
2 tojás
3 ek tej
kb 3-4 ek liszt
1 csokor metélőhagyma
só, bors
A Sajtos zellerropogós elkészítési módja:
A megtisztított zellert és a sajtot reszeljük egy tálba, adjuk hozzá a finomra vágott metélőhagymát, a tojást, a tejet és a lisztet. Ízesítsük sóval és borssal, majd hagyjuk állni 10 percig. Egy kanál segítségével, szaggassunk a masszából tetszőleges nagyságú halmokat a felforrósított olajba, azután süssük mindet aranyszínűre. A ropogóst kínáljuk fokhagymás, olívaolajjal ízesített tejföllel.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2018. febr. 4. 16:39
A sajtos zellerropogós elkészítési módja és hozzávalói.