Tonhalkrémes zabpalacsinta recept
A Tonhalkrémes zabpalacsinta hozzávalói:a palacsintához:
3 tojás
4 dl tej
2 evőkanál olívaolaj (+a sütéshez)
0,5 dl szódavíz
12 dkg zabpehely
só
a töltelékhez:
4 tojás
15 dkg olajos tonhal konzerv
2,5 evőkanál mustár
1 evőkanál citromlé
1 csokor petrezselyem
só
A Tonhalkrémes zabpalacsinta elkészítési módja:
A tojásokat habosra keverjük a tejjel, az olívaolajjal és a szódavízzel. Hozzáadjuk a finomra darált zabpelyhet 1 csipet sóval, s letakarva 30 percig pihentetjük a masszát. Ha a tészta túl sűrű, egy kevés szódavízzel hígítjuk, és 8-10 palacsintát sütünk a szokott módon. A töltelékhez a tojásokat keményre főzzük, és botmixerrel krémesre törjük a lecsepegtetett tonhallal, a mustárral, a citromlével és 1 csipet sóval, beleforgatjuk a felaprított petrezselymet. A keveréket a palacsintákra simítjuk, és feltekerjük vagy kétszer félbehajtjuk őket.
Saláta illik hozzá.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. febr. 1. 19:11
A tonhalkrémes zabpalacsinta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.