Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Zabpelyhes-áfonyás keksz recept

Zabpelyhes-áfonyás keksz recept

A Zabpelyhes-áfonyás keksz hozzávalói:
16 db kekszhez:
25 dkg puha margarin
10 dkg fruktóz
15 dkg Up-date lisztkeverék édes –
sós süteményekhez
22,5 dkg zabpehely
20 dkg áfonya
1 ml sütőpor


A Zabpelyhes-áfonyás keksz elkészítési módja:
Béleljünk ki két sütőlemezt sütőpapírral. Keverjük el a lisztkeveréket a sütőporral és a zabpehellyel. Habosítsuk ki a margarint a fruktózzal, és dolgozzuk össze alaposan a lisztkeverékkel, végül forgassuk bele az áfonyát. Formáljunk vizes kézzel 16 egyforma golyót, tegyük jó távol egymástól a lemezen, hogy szétterülhessenek. Óvatosan lapogassuk le a golyókat. Előmelegített sütőben 160 fokon sütjük 15-20 percig, míg aranybarna lesz.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A zabpelyhes-áfonyás keksz elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook