Zabpelyhes-áfonyás keksz recept
A Zabpelyhes-áfonyás keksz hozzávalói:16 db kekszhez:
25 dkg puha margarin
10 dkg fruktóz
15 dkg Up-date lisztkeverék édes –
sós süteményekhez
22,5 dkg zabpehely
20 dkg áfonya
1 ml sütőpor
A Zabpelyhes-áfonyás keksz elkészítési módja:
Béleljünk ki két sütőlemezt sütőpapírral. Keverjük el a lisztkeveréket a sütőporral és a zabpehellyel. Habosítsuk ki a margarint a fruktózzal, és dolgozzuk össze alaposan a lisztkeverékkel, végül forgassuk bele az áfonyát. Formáljunk vizes kézzel 16 egyforma golyót, tegyük jó távol egymástól a lemezen, hogy szétterülhessenek. Óvatosan lapogassuk le a golyókat. Előmelegített sütőben 160 fokon sütjük 15-20 percig, míg aranybarna lesz.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2016. aug. 26. 07:48
A zabpelyhes-áfonyás keksz elkészítési módja és hozzávalói.