Mézes-málnás zabpelyhes pogácsa recept
A Mézes-málnás zabpelyhes pogácsa hozzávalói:1 kis pohár natúr joghurt (
12 deka méz
1 egész tojás
A fenti hozzávalókat elkeverem és félreteszem. Közben egy másik tálban összekeverem a száraz hozzavalókat:
20 deka liszt
20 deka zabpehely
fél tk só
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
& egy csipet frissen reszelt szerecsendió vagy fél bio-citrom reszelt héja, ízlés szerint
Továbbá:
20 deka vaj (margarinból 15 deka is elég)
10 deka fagyasztott málna
A Mézes-málnás zabpelyhes pogácsa elkészítési módja:
Amikor ez megvan,durva reszelőn lereszelem a jéghideg vajat és gyorsan elmorzsolom a száraz alkotóelemekkel. Apróra is lehet vagdalni a vajat, de sokkal könnyebben eloszlódik benne, és gyorsabban el is lehet morzsolni, ha reszelve van. Beleöntöm a joghurtos-mézes egyveleget, elkeverem, végül óvatosan beleforgatom a mélyhűtött málnát. A friss málna sajnos nem igazán alkalmas hozzá, mert óhatatlanul összetörik, kár érte. Fagyasztott málnám mindig van itthon, de aszalt meggyel is megsütöttem, avval szintén finom, csak egy kicsit szárazabb. Kanállal 14 darab teniszlabda méretű (na jó, annál valamivel kisebb) gombócot szaggatok a tésztából, a sütőpapíron még kicsit formára igazítom őket, és 180°C fokos sütőben hőlégkeverésnél kb. 25 percig sütöm. Kettévágva vajjal, krémsajttal, de akár egy kanál creme fraiche-el is finom reggeli.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2016. aug. 22. 07:10
A mézes-málnás zabpelyhes pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.