Spagetti Giuseppe recept
A Spagetti Giuseppe hozzávalói:50dkg spagetti
30dkg gépsonka v sonka
20dkg gomba
20-25dkg sajt
10dkg vaj
5db főtt tojás
2,5dl félédes pezsgő v bor(a pezsgővel lágyabb az íz)
20dkg paradicsompüré
2 nagyobb paradicsom
só,fehér bors,bazsalikom,oregáno
szerecsendió,cukor
A Spagetti Giuseppe elkészítési módja:
Forrásban lévő sós vízben kifőzzük a spagettit,hideg vízben hűtjük,lecsepegtetjük. Serpenyőben felforrósítjuk a vajat,beletesszük a megtisztított,szeletekre vágott gombát,a felkockázott sonkát és a paradicsomot.Sóval,csipetnyi cukorral,borssal,bazsalikommal és oregánóval ízesítjük.Összefőzzük.Fokozatosan hozzáöntjük a pezsgőt.Amikor ismét kezd sűrűsödni hozzáadjuk a kockára vágott,főtt tojásokat,és csipetnyi szerecsendiót.A raguval összekeverjük a spagetti tésztát,meg kóstoljuk,ha kell utána sózunk.Tűzálló tálba(tepsibe)tesszük.Megszórjuk a reszelt sajttal,és forró sütőben kb 20 percig sütjük.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: csiga4dada, 2008. jún. 20. 12:42
A spagetti giuseppe elkészítési módja és hozzávalói.