Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Tepsis, lecsós csirkemáj recept

Tepsis, lecsós csirkemáj recept

A Tepsis, lecsós csirkemáj hozzávalói:
1 kg csirkemáj
1 üveg lecsó
2 fej hagyma
2 kg burgonya
kevés só
frissen őrölt bors
(esetleg szárított, morzsolt majoránna ízlés szerint)
1 kanál olíva olaj a tepsi aljára


A Tepsis, lecsós csirkemáj elkészítési módja:
A megtisztított krumplit ízlés szerint kockákra, vagy karikákra vágjuk. A tepsi aljára olajat csorgatunk, majd ráterítjük a krumplit. Ezt enyhén megsózzuk, beterítjük karikákra szelt hagymával, és elosztjuk rajta a lecsót, majd jól összeforgatjuk. A szükség szerint megtisztított, félbevágott csirkemájat a lecsós krumplirétegre tesszük, enyhén megborsozzuk, és esetleg megszórjuk kevés majoránnával. Végig alufólia alatt sütjük addig közép meleg sütőben, míg mind a krumpli, mind a máj is meg nem sül. (puhul) A májat külön már nem sózzuk, mert a lecsós krumpli íze, aromája a fólia alatt elkeveredik az étel egészével. A fóliát nem tanácsos levenni a tepsiről, esetleg csak a végén. Ekkor viszont, már kapcsoljuk ki a sütőt! Így nem száradhat ki a máj, hanem csupán párolódik a krumplival, valamint a lecsó levével, pikáns aromájával együtt.


Kategória: Húsételek receptjei


A tepsis, lecsós csirkemáj elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook