Gombával töltött sonka recept
A Gombával töltött sonka hozzávalói:30dkg gomba
1 ek paradicsompüré
8 szelet gépsonka vagy vékonyra szeletelt házi sonka
10 dkg vaj
2 dl tejföl
10 dkg reszelt félkemény sajt
1 mokkáskanál reszelt vöröshagyma
só
őrölt bors
A Gombával töltött sonka elkészítési módja:
A megtisztított gombát cikkekre vágjuk, 5 dkg vajban megpároljuk, majd sóval, borssal ízesítjük. A sonkaszeleteket megtöltjük ezzel a keverékkel, és összegöngyöljük, mint a palacsintát. A gomba visszamaradt levébe beletesszük a maradék 5 dkg vajat, a paradicsompürét és a vöröshagymát, ízlés szerint sózzuk, majd felforraljuk. A tűzről levéve tejföllel összekeverjük. Az így elkészített gombás mártást az előzetesen tűzálló tálra fektetett töltött sonkára öntjük, reszelt sajttal meghintjük, és annyi időre tesszük a sütőbe, hogy a sajt megolvadjon a tetején. Előételként kínáljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: moncsicsi83, 2009. jan. 16. 19:27
A gombával töltött sonka elkészítési módja és hozzávalói.