Húsos rakott tök csőben sütve recept
60 perc
A Húsos rakott tök csőben sütve hozzávalói:
1 nagyobb tök
30 dkg darált sertés hús
1 pohár rizs
2 db vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 db tojás
ételízesítő
őrölt feketebors
őrölt pirospaprika
kakukkfű
olívaolaj
vaj
zsemlemorzsa
2 db paradicsom
reszelt sajt (trappista és füstölt)
reszelt parmezán
tej
tejföl
A Húsos rakott tök csőben sütve elkészítési módja:
A tököt kettévágom, meghámozom, s kiszedem a magját, legyalulom, félreteszem. Egy serpenyőben olívaolajon megdinsztelem a hagymát, ráteszem a darált húst, s fakanállal kevergetem, illetve szétválasztom az összetapadt húsokat, hozzáadom a fokhagymát. Amikor a hús már kifehéredett, beleteszem egy keverőtálba. A serpenyőben megpirítom a rizst, ételízesítőt adok hozzá, s felengedem vízzel, félig megfőzöm. Időnként megkavarom, hogy ne ragadjon össze. Hozzáadom a keverőtál tartalmához, ütök bele 1 tojást, fűszerezem, s jól összekeverem. Egy nagyobb tálat kivajazok, megszórom zsemlemorzsával, elterítem rajta a tök felét, megszórom borssal és ételízesítővel, majd ugyancsak elterítem rajta a hús és rizs keverékét, végül lezárom a tök másik felével. Locsolok rá kevés tejet. A 2 paradicsomot felszeletelem, s elrendezem a tök felületén. Majd bőségesen teszek rá tejfölt, megszórom a kakukkfűvel. Végül rászórom a reszelt sajtokat, meghintem zsemlemorzsával, majd parmezánnal. Lefedem fóliával, s 180 fokra előmelegített sütőbe tolom, légkeverés mellett 45 percig sütöm. Leszedem a fóliát, visszateszem a sütőbe, és készre sütöm.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Adlene, 2013. máj. 3. 21:54
A húsos rakott tök csőben sütve elkészítési módja és hozzávalói.