Tonhalas-paradicsomos tésztasaláta recept
A Tonhalas-paradicsomos tésztasaláta hozzávalói:25 dkg penne
30 dkg elősütött tonhal vagy jó minőségű konzerv
25 dkg cseresznyeparadicsom
10 dkg magozott fekete olívabogyó
1 kis csokor friss bazsalikomlevél
Az öntethez:
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál só
bors ízlés szerint
A Tonhalas-paradicsomos tésztasaláta elkészítési módja:
A tésztát a csomagoláson előírtaknak megfelelően al dentére főzzük. Amíg a tészta fő, a paradicsomokat félbe- vagy negyedekbe vágjuk, a bazsalikomleveleket nagyobb darabokra tépkedjük, a halat villával kisebb falatokra választjuk szét. Az öntet hozzávalóit csavaros tetejű üvegbe kanalazzuk, alaposan összerázzuk. A tésztát leszűrjük, a főzőlevéből 2 kanálnyit visszatartunk, ezt hozzákeverjük a dresszinghez. Nagy tálra halmozzuk a tésztát, hozzáadjuk a többi előkészített hozzávalót, az öntettel meglocsoljuk; tálalás előtt 25-30 percig a hűtőszekrényben tároljuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Adlene, 2013. máj. 6. 20:34
A tonhalas-paradicsomos tésztasaláta elkészítési módja és hozzávalói.