Santa Lucia spagetti recept
40 perc
A Santa Lucia spagetti hozzávalói:
30 dkg spagetti
6 dkg szalonna (füstölt)
2 evőkanál olaj
12 dkg sonka
2 db tojás
6 dkg sajt (trapista)
2 dl tejföl
szerecsendió
izlés szerint só
izlés szerint bors
A Santa Lucia spagetti elkészítési módja:
A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és félretesszük. A füstölt szalonnát vékony csíkokra vágva az olajon kiolvasztjuk, hozzáadjuk a szintén vékonyra vágott sonkát. A tejfölt, a tojásokat összekeverjük sóval, borssal, reszelt szerecsendióval. Az enyhén lepirított alaphoz hozzáadjuk a tésztát, felforrósítjuk, majd amikor már igazán forró, ráöntjük a tejfölös keveréket, lehúzzuk a tűzről és átforgatjuk. Pár percig állni hagyjuk. Reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Parmezán vagy Grana Padano sajttal megszórva még finomabb.
A recept 4 főre szól.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Adlene, 2013. ápr. 23. 16:14
A santa lucia spagetti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.