Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Santa Lucia spagetti recept

Santa Lucia spagetti recept

Elkészítési idő 40 perc

A Santa Lucia spagetti hozzávalói:
30 dkg spagetti
6 dkg szalonna (füstölt)
2 evőkanál olaj
12 dkg sonka
2 db tojás
6 dkg sajt (trapista)
2 dl tejföl
szerecsendió
izlés szerint só
izlés szerint bors


A Santa Lucia spagetti elkészítési módja:
A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és félretesszük. A füstölt szalonnát vékony csíkokra vágva az olajon kiolvasztjuk, hozzáadjuk a szintén vékonyra vágott sonkát. A tejfölt, a tojásokat összekeverjük sóval, borssal, reszelt szerecsendióval. Az enyhén lepirított alaphoz hozzáadjuk a tésztát, felforrósítjuk, majd amikor már igazán forró, ráöntjük a tejfölös keveréket, lehúzzuk a tűzről és átforgatjuk. Pár percig állni hagyjuk. Reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Parmezán vagy Grana Padano sajttal megszórva még finomabb.

A recept 4 főre szól.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A santa lucia spagetti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook