Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Tarjás-sajtkrémes tészta recept

Tarjás-sajtkrémes tészta recept

Elkészítési idő 30 perc

A Tarjás-sajtkrémes tészta hozzávalói:
25 dkg szarvacska tészta
15 dkg füstölt-főtt tarja
1 zöldfűszeres tömlős sajt (100g)
2 dl Meggle Mesterkrém (főzőtejszín) (20%-os)
1 csipet só
1 csipet bors
1 csapott kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 gerezd fokhagyma)
1 marék reszelt sajt a tetejére (kb. 3 dkg)


A Tarjás-sajtkrémes tészta elkészítési módja:
A tésztát bő, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. (Nem szükséges átöblíteni, így jobban rátapad a sajtkrém.) A sütőt előmelegítjük. A húsos tarját egész apró kockára vágjuk. A tömlős sajtot egy tálba nyomjuk, elkeverjük a tejszínnel, ízesítjük sóval, borssal, fokhagymakrémmel (esetleg zúzott fokhagymával). A tésztát a krémbe forgatjuk, és hozzáadjuk a tarja kockákat. Jól átforgatjuk. Ilyenkor érdemes megkóstolni, mert lehetséges, hogy kíván egy kevés sót. Egy közepes méretű kerámia sütőformába (esetleg tepsibe) simítjuk a tésztát, a tetejét megszórjuk kevés reszelt sajttal. Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük. Melegen, azonnal tálaljuk.

Az ünnep után, a húsos tálakkal eltelve nem is kívánunk mást, csak egyszerű, könnyű ételeket. Egy kevés maradék füstölt tarja felhasználásával készült ma ebédre ez a szaftos, sajtot tészta. Nem túl nagy adag, de nekünk éppen elegendő. Nem sütöttem sokáig, csak míg a sajt ráolvadt a tetejére, és az egész jól átmelegedett, de már előtte is nagyon finom volt, akár a sütést el is lehetne hagyni, úgy is remek tésztaétel.


Kategória: Egytálételek receptjei


A tarjás-sajtkrémes tészta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook