Kávés brownie recept
60 perc
A Kávés brownie hozzávalói:
17,5 dkg étcsokoládé
12,5 dkg vaj
2,5 dkg holland kakaópor
1 tk instant kávé
25 dkg cukor
3 db tojás
10 dkg liszt
tengeri só
1,25 dl presszókávé
1/2 dl száraz, testes vörösbor
10 dkg mogyoró vagy dió
porcukor vagy kakaópor
A Kávés brownie elkészítési módja:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy kb. 20 x 25 cm-es sütőformát vagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A darabokra tört csokoládét a felkockázott vajjal együtt vízfürdőben felolvasztjuk. Hozzákeverjük a kakaóport és az instant kávét, majd átöntjük egy tálba. Beledolgozzuk a cukrot, valamint egymás után a tojásokat. A lisztet elvegyítjük 1 nagy csipet sóval, és a csokis masszába forgatjuk. Belekeverjük a presszókávét és a bort, egyenletesen megszórjuk a durvára aprított mogyoróval vagy dióval, és az előmelegített sütő középső részében sütjük kb. 40 percig. Tűpróba után kivesszük, és a formában rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni. Végül a süteményt kiszedjük a formából, és kockákra vágjuk. Tetszés szerint porcukorral, kakaóporral vagy mandulával megszórva kínáljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2018. márc. 14. 07:35
A kávés brownie elkészítési módja és hozzávalói.