Sport szelet, házilag (10 személyes adag) recept





1/2 kg Háztartási keksz
250 g vaj
2 dl tej
200 g nádcukor
3 evőkanál Holland kakaópor
20 ml rumaroma
1/2 rúd vanília -porítva-
Tetejére:
15 dg Étcsokoládé
1 evőkanál olaj
A Sport szelet, házilag (10 személyes adag) elkészítési módja:
1/ A kekszet ledaráljuk, majd belekeverjük a kakaót és a porított vaníliarudat. 2/ A vajat, a tejet és a cukrot addig melegítjük, míg a cukor teljesen elolvad. 3/ A meleg tejes folyékony részt a kekszhez adjuk, a rumaromát szintén. Alaposan összedolgozzuk. 4/ A tésztát sütőpapírral bélelt (fél gáztepsi méretű) tepsibe egyengetjük, és hűvösebb helyen, 1-2 órán keresztül szikkasztjuk. 5/ A darabokra tört csokoládét, vízgőz felett felolvasztjuk, alaposan hozzákeverjük az olajat, majd bevonjuk vele a tészta tetejét. 6/ Megvárjuk, amíg a csokoládé-máz megdermed, és csak ezt követően szeleteljük.
Ez az édesség biztos siker és elkészítése is nagyon egyszerű. Az viszont nem mondható rá, hogy nagyon fogyó-kúra étel, nassoló lenne.
Az elkészítési időnek ugyan 3 órát írok, de ebből
-Maximum 20 perc az előkészítés,
2 óra a szikkasztás,
5 perc máz felkenés
35 perc a máz dermedésére, szeletelésre.
Tehát a tényleges "tevékenységi idő: maximum 50 perc.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: naftalin358, 2010. szept. 13. 17:10
A sport szelet, házilag (10 személyes adag) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.