Francia pirítós (én vegetariánusnak nevezem) recept
10 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
100 kcal
2 gramm
10 gramm
Kenyér szeletek (igény szerinti darab)
Tubusos -fokhagymakrém
-paprikakrém
-ketchup
Nagyon vékonyra szelt Párizsi (fele db, mint a kenyér)
Kocka sajt (negyed annyi db, mint a kenyér)
Olíva olaj (csak a sütő kikenéséhez), (napraforgó is jó)
Elektromos francia pirítós sütő
A Francia pirítós (én vegetariánusnak nevezem) elkészítési módja:
A kenyér szeleteket előkészítem, igény szerinti darab számban. Egy kis tányérra kinyomom a tubusos krémeket (mennyiségüket, mindig az egyéni ízlés mondja meg) Én 4 rész fokhagyma, 2 rész paprika és egy rész ketchup mennyiséget szeretem. A krémeket összekeverem, majd a kenyér szeletek egy oldalát bekenem a keverékkel. Ha nem elég, még keverek. Közben bekapcsolom a sütőt, melegedjen, de előbb kikenem vékonyan a felületeket olíva olajjal. Az odakészített párizsi szeleteket ráhelyezem a kenyerek egyikére, és 1/4 kocka sajtot rákenek (ha tudom), ha nem kenhető, kétfelé vágom és a sütő-oldalak körülbelüli közepére esően teszem a párizsira. Míg eddig eljutottam, kész a sütő, beteszem és süthetem. Csak győzzem sütni.
Szerintem csak egyszer kell megismertetni a családdal, aztán már csak győzni kell sütni. Mellé aztán minden adható, megint csak az ízlések szerint. Nyers- és főzött zöldségek, saláták, gombák, befőttek, és még lehetne sorolni. Én sokszor elkészítem magamnak.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: naftalin358, 2010. jún. 26. 23:03
A francia pirítós (én vegetariánusnak nevezem) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.