Kátya féle Padlizsánkrém recept
120 perc
A Kátya féle Padlizsánkrém hozzávalói:
2 padlizsán
4 kaliforniai paprika (akár vegyesn más-más színű is lehet)
2 nagy fej hagyma
1 leveskocka
2 babérlevél
törött bors
fél fej fokhagyma átnyomva
Erős Pista ha valaki szereti a csípőset
2 dl paszírozott paradicsom (bolti dobozos tökéletesen megfelel)
1 ek cukor
4 ek balzsamecet vagy bármilyen borecet
só
olivaolaj
A Kátya féle Padlizsánkrém elkészítési módja:
A paprikát, padlizsánt addig sütöd amíg össze nem esik, vagy nagy barna foltok nem lesznek a paprikán. A forró zöldségeket lefedett edénybe kell langyosra hűteni. Így könnyebben meg lehet majd hámozni és a magok is könnyen kijönnek. Ezután késsel jó apróra, szinte pépesre vágod. Az apróra vágott hagymát üvegesre pirítod az olajon, majd jöhet rá a pépesített sült egyveleg, a fűszerek, leveskocka és a paradicsom. 20 perc alatt alacsony lángon fedő alatt megfőzzöd. Jöhet hozzá az ecet és a cukor. 2 perc a tűzön és kész is van. Hűtőbe sokáig eláll, de ha valaki szeretné eltenni télre akkor egy kis tartósítószert kell belekeverni és száraz dunsztba rakni.
Nálunk hamar elfogy. Kenyérre, sült hús mellé nagyon finom.
Az egyik büszkeségem ez a recept, jó pár év alatt fejlesztettem idáig, mindig került hozzá valami.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: Kátya99, 2010. máj. 26. 19:39
A kátya féle padlizsánkrém elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.