Borhab torta recept
60 perc
A Borhab torta hozzávalói:
1db 6 tojásos piskóta
Töltelék:
0,5 L félédes, vagy édes bor
6 ek cukor (ha valakinek nem elég édes lehet több is)
Pár darab fahéj, szegfűszeg
1 cs Zselatin (10 gros a nagy)
1 cs vanília puding
0,5 dl Hullala
DÍszítéshez: 2dl Hullala , 1 cs. Babapikóta, 1 fürt szőlő
A Borhab torta elkészítési módja:
A piskótát két felé vágod és az alufóliával kibélelt tortaformába az egyik felét belerakod. Erre jön a következő töltelék: A borból, cukorból, fűszereből forraltbort készítesz. HA langyos hozzákevereda pudingpot és sűrűre főzöd. Amíg forró jöhet a zselatin. Nem kell feloldani,úgy ahogy van mehet bele, majd simára kevered. HA kézmeleg jöhet bele a felvert tejszín. Ezta kutyulmányt ráöntöd a pikótalapra , tetejére pedig rákerül a másik fele. 1 éjszakát pihen a hűtőbe. Már csak a díszítés van hátra. Erre ötletett talásza naplómban! Virágok között 1-2 torta is van, és gyarapítani is fogom :D
HA megsütötted várom a beszámolót privátba, hogy ízletta családnak ! :D
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Kátya99, 2010. máj. 20. 09:54
A borhab torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.