Almarózsa muffinformában sütve recept
75 perc
Az Almarózsa muffinformában sütve hozzávalói:
10 dkg darált mandula
7,5 dkg cukor
1/4 teáskanál só
1 db tojás
1 evőkanál olvasztott vaj (+ a formához)
2 tekercs friss leveles tészta (hűtőpultból)
1 db citrom leve
4-5 db közepes alma
porcukor (a szóráshoz)
Az Almarózsa muffinformában sütve elkészítési módja:
1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. Egy 12 darabos muffintepsi mélyedéseit vékonyan kikenjük vajjal. 2. A töltelékhez a mandulát, a cukrot, a sót, a tojást és az olvasztott vajat kézi mixer habverőjével krémesre keverjük. A leveles tésztát kivesszük a hűtőből, és kigöngyölés nélkül hagyjuk szoba-hőmérsékletűre melegedni. 3. Egy tálba hideg vizet töltünk, és belefacsarjuk a citrom levét. A megmosott almákat félbevágjuk, majd a magház eltávolítása után hosszában kb. 2 mm vastagra szeleteljük vagy gyaluljuk, és azonnal a citromos vízbe dobjuk, hogy ne barnuljanak meg. Leszűrjük, lecsepegtetjük, és mikrózható tálban 600 watton melegítjük 2-3 percig. 4. A leveles tésztát a papírral együtt kigöngyöljük, csomagonként 6-6 db hosszú csíkra vágjuk, és a közepüket hosszanti irányban megkenjük a mandulakrémmel. Ezután elrendezzük rajtuk az almaszeleteket úgy, hogy az ívelt héjas részük sziromszerűen túllógjon kissé a tésztán. A csíkok alsó felét finoman az almára nyomkodjuk, majd a tésztát óvatosan feltekerjük. 5. Az almarózsákat a muffintepsibe ültetjük, és az előmelegített sütő középső részében pirosra sütjük kb. 40 perc alatt. Szükség esetén az utolsó 10 percben alufóliával letakarjuk. Végül hűlni hagyjuk, és porcukorral megszórva tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2018. márc. 13. 11:44
Az almarózsa muffinformában sütve elkészítési módja és hozzávalói.