Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Erdélyi vargabéles recept

Erdélyi vargabéles recept

Az Erdélyi vargabéles hozzávalói:
1 csomag 6 lapos réteslap

olaj

15 dkg cérnametélt

30 dkg tehéntúró

3 tojás

2 dl tejföl

10 dkg mazsola

3 dkg vaj



1 csomag vaníliás cukor

1 evőkanál kristálycukor

A sodóhoz:

2 tojás

8 dkg cukor

5 dl tej

1 csomag vaníliás cukor

1 evőkanál liszt vagy vízben kikevert keményítő


Az Erdélyi vargabéles elkészítési módja:
A réteslapot széthajtogatjuk, és egy kiolajazott tepsit (én a legkisebb tepsiben szoktam csinálni) 3 lappal kibélelünk, közüket megolajozzuk. A cérnametéltet sós vízben kifőzzük, lecspegtetjük. A túrót áttörjük, és a 3 tojássárgájával, a tejföllel, a cukrokkal és az olvasztott vajjal összekeverjük. Az 5 tojás (a sodó tojásainak fehérjével együtt) kemény habbá vert fehérjét hozzáadjuk, majd a metéltet is beleforgatjuk. Ezt a tölteléket a réteslapokra terítjük. Elegyengetjük, és a maradék 3 lapot rátesszük, ezek közeit is megolajozzuk, a tetejét is. 200 fokos, előmelegített sütőben szép pirosra, ropogósra sütjük. A végén melegen kockára szelve, porcukorral hintve, sodóval tálaljuk. A sodóhoz a 2 tojássárgáját, a lisztet, a 8 dkg cukrot és a vaníliás cukrot a tejjel összekeverjük. Állandó kevergetés mellett megfelelő sűrűségűre főzzük. Ha keményítővel dolgozunk, akkor a forráskor lehúzzuk a sodót a tűzről, és a vízzel kikevert keményítőt belecsorgatjuk


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az erdélyi vargabéles elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook