Tejszínes-chilis kukoricaleves recept
A Tejszínes-chilis kukoricaleves hozzávalói:1 ek vaj
100 g szalonna
1 nagy vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 chili (persze függ attól, milyen erős a chili és ki milyen csípősen szereti az ételt)
1 tk pirospaprika
500 g (fagyasztott) csemegekukorica
2 dl tejszín
só
A Tejszínes-chilis kukoricaleves elkészítési módja:
A vajat meg kell olvasztani, majd megpirítani rajta a feldarabolt szalonnát. Mehet utána az apróra kockázott vöröshagyma és fokhagyma. Amikor a hagyma üvegessé válik, mehet rá a feldarabolt chili, a pirospaprika, a (morzsolt) csemegekukorica és annyi víz, ami az egészet jól ellepi. Addig kell főzni, amíg a kukorica megpuhul, majd fel kell önteni a tejszínnel. Felforralni, megkóstolni, nekem általában utána kell sózni, majd lehet enni.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2018. márc. 10. 07:51
A tejszínes-chilis kukoricaleves elkészítési módja és hozzávalói.