Zöldborsófőzelék extra recept
A Zöldborsófőzelék extra hozzávalói:45 dkg (fagyasztott) zöldborsó
1 közepes fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
3-4 dl tej
olívaolaj
vaj
só
bors
zöldségleveskocka vagy ételízesítő
apróra vágott petrezselyem
A Zöldborsófőzelék extra elkészítési módja:
1. Az apró kockákra vágott vöröshagymát a vaj és az olívaolaj keverékén üvegesre pároljuk. 2. Hozzátörjük a fokhagymát, majd enyhén lepirítjuk (vigyázzunk, ne égjen meg, mert akkor keserű lesz). 3. A borsó felét (kb. 25 dkg-ot) a hagymához öntjük, majd felengedjük annyi tejjel, hogy éppen ellepje. 4. Lassú tűzön addig főzzük, míg a borsó megpuhul, közben ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel. 5. Leturmixoljuk, megadva így a főzelékünk alapját. 6. A maradék borsót és az apróra vágott petrezselymet is hozzáadjuk, készre főzzük. 7. Köretként adhatunk hozzá fasírozottat, tojást (tükörtojást vagy főtt tojást), valamint akár sült baconcsíkokat is. Recept:konczso
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2018. márc. 11. 07:59
A zöldborsófőzelék extra elkészítési módja és hozzávalói.