Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Sajtos-újhagymás burgonyapürés korongok recept

Sajtos-újhagymás burgonyapürés korongok recept

A Sajtos-újhagymás burgonyapürés korongok hozzávalói:
50 dkg burgonyapüré
1 db tojás
10 dkg trappista sajt (reszelt)
10 dkg füstölt sajt (reszelt)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
6 evőkanál finomliszt
4 db újhagyma (3 db a pürébe, 1 darab díszítésnek)
150 g tejföl (aki ezzel megkeni)
Sütőzsiradék
3 dl napraforgó olaj


A Sajtos-újhagymás burgonyapürés korongok elkészítési módja:
Ha nem maradékból készítjük, akkor saját ízlésünk szerint készítünk burgonyapürét. Kihűlt állapotában hozzáadjuk a megmosott, felkarikázott újhagymákat, reszelt sajtokat, tojást, fűszereket, lisztet, jól összekavarjuk fakanállal. Ha kellő állagú, kézzel kiveszünk tetszőleges kis adagot, azt a bőven lisztezett deszkán (sütőpapíron) ellapítjuk, körülbelül ugyanakkorák legyenek! Otthagyjuk a lisztezett felületen. Tapadásmentes serpenyőben felhevítjük az olajat, s a korongokat, mindkét oldalukat, közepes lángon, szép pirosra sütjük. Tálalhatjuk magában is, de tejföllel megkenve még finomabb. Másnaposan is nagyon finom, kissé felmelegítve, de hidegen is. Ezek a mennyiségek irányadók! Hogy mennyi liszt kell hozzá, az attól is függ, ki milyen hígra készítette a pürét. Bármilyen sajtot használhatunk hozzá (reszelhetőt), akár egyfélét is, lehet bőven beletenni. Ha túl sűrű lenne, akkor tegyünk bele még egy tojást, ha túl hígra sikeredne, tegyünk bele még egy evőkanál lisztet. Elrontani lehetetlen - könnyen formázható, puha masszát kell kapnunk.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A sajtos-újhagymás burgonyapürés korongok elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook