Almás kelt palacsinta recept
Az Almás kelt palacsinta hozzávalói:250 g finomliszt
100 ml tej
30 g vaj
2 db tojás
20 g friss élesztő
50 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 ek citromlé
2 nagy db alma
3 ek napraforgó olaj (a sütéshez)
Az Almás kelt palacsinta elkészítési módja:
A tejet a vajjal egy edényben langyosra melegítjük. Belemorzsoljuk az élesztőt, és feloldjuk benne. A lisztet egy edénybe tesszük, hozzáöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a többi hozzávalót (az alma kivételével), és sima tésztává keverjük. Az almát meghámozzuk, durvára reszeljük, és a palacsintamasszához keverjük. Letakarva, meleg helyen kb. 30 percet hagyjuk állni. Forrósítsunk kevés olajat a serpenyőben. Minden palacsintához tegyünk kb.2 ek tésztát a serpenyőbe, és süssük oldalanként kb. 2-2 perc alatt aranysárgára.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2016. szept. 17. 14:21
Az almás kelt palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.