Vanília pudingos csiga recept
A Vanília pudingos csiga hozzávalói:A tésztához
50 dkg finomliszt
8 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojás
3 dl tej
2.5 dkg élesztő
2 ek napraforgó olaj
0.5 citromból nyert citromhéj (reszelve)
A krémhez
2 tasak vaníliás pudingpor (főzős)
6 dl tej
4 ek cukor
A Vanília pudingos csiga elkészítési módja:
A krémhez megfőzzük a cukros tejben a pudingot. Hagyjuk langyosra hűlni. (figyeljünk arra, hogy ne hűljön ki teljesen, mert akkor darabos lesz és nem lehet elkenni a tésztán) Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit tálba tesszük, majd a megkelt élesztővel összeállítjuk, és jól kidolgozzuk. Időnk függvényében kétféleképp is készíthetjük a tészát: a) a kidolgozott tésztát nem kelesztjük, hanem kinyújtjuk kb. 3 mm vastagra (70x70-es méretűre), megkenjük a langyos pudinggal, feltekerjük, akár a beiglit, majd kb. 2 ujjnyira felszeleteljük a tésztát és vágott felével sütőpapíros tepsire helyezzük. A csigákat langyos helyen 40 percig kelesztjük. b) a kidolgozott tésztát a klasszikus módon a duplájára kelesztjük, kinyújtjuk, megkenjük a langyos pudinggal, feltekerjük, szeleteljük, tepsibe tesszük, majd 15-20 percet pihentetjük. Előmelegített sütőben megsütjük. (nekem 2 tepsire férnek rá a csigák, ezeket egyszerre légkeveréses sütőben sütöm 180 fokon. Amikor pirulni kezd a csiga, a hőfokot mérséklem kb. 150-160 fokra) sütési hőfok: 200°C sütési mód: alul-felül sütés
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. máj. 15. 19:12
A vanília pudingos csiga elkészítési módja és hozzávalói.