Zöldséges, mascarponés tészta recept
A Zöldséges, mascarponés tészta hozzávalói:1 fej közepes brokkoli
1 fej közepes karfiol
10 dkg mascarpone
10 dkg sajt
2 db paradicsom
2 dl főzőtejszín
2 gerezd fokhagyma
bazsalikom
só
bors
vaj
A Zöldséges, mascarponés tészta elkészítési módja:
A karfiolt és a brokkolit szedd rózsáira, és külön edényben főzd roppanósra bő, sós vízben körülbelül öt-hét perc alatt. Szűrd le a zöldségeket, és várd meg, míg kihűlnek. A tésztát is főzd fogkeményre, majd szűrd le, csepegtesd le, és öblítsd le hideg vízzel. A tejszínt öntsd egy lábosba, rakd bele a mascarponét, és keverd simára. Szórj hozzá sót, borsot, és add hozzá a zúzott fokhagymát. Egy tűzálló tálat kenj ki kevés vajjal, egyengesd bele a tésztát, rakd rá a karfiolt, a brokkolit és a kisebb darabokra vágott paradicsomot, öntsd rá a mascarponés szószt, forgasd össze, majd szórd meg bazsalikommal és reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 20 percig. Ha a sajt szépen megpirul, kiveheted a sütőből.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2018. márc. 25. 15:16
A zöldséges, mascarponés tészta elkészítési módja és hozzávalói.