Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Vitamindús és egészséges zöldségleves tejföllel recept

Vitamindús és egészséges zöldségleves tejföllel recept

Elkészítési idő 45 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Vitamindús és egészséges zöldségleves tejföllel hozzávalói:
2-3 db répa(én répamániás vagyok:) )
2-3 szem krumpli
fél fej brokkoli és fél fej karfiol(változó, valamikor mindkettőből teszek, valamikor csak az egyikből, ha csak egyikből teszek, akkor többet szoktam fél fejnél)
20 dkg mirelit borsó
1 közepes, vagy 2 kis fej hagyma
1 dl tejföl
kevés olaj


A Vitamindús és egészséges zöldségleves tejföllel elkészítési módja:
kevés olajon üvegesre pirítod a hagymát, majd hozzáteszed az összes zöldséget, párolod olyan 5 percig, majd felöntöd zízzel, hogy ellepje. Ekkor hozzáteszed a fűszereket(ízlés szerint:fokhagymagranulátum, vegeta, bors, szerecsendió, tárkony, nálam ezek váltak be:) ) ha felforrt, közepes lángon addig főzöd, amíg a hozzávalók meg nem puhulnak, aztán leveszed a lángról, pár percig állni hagyod, majd hozzáteszed a tejfölt, és botmixerrel összeturmixolod, és kész is.

ha nagyon ínyenc módon akarod csinálni, esetleg csináklhatsz hozzá egy kis kockákra feldarabolt kenyérből kenyérropogóst bele, serpenyőben kevés olajon, kis vegetát szórva rá megpirítod a kenysereket, de ez persze már nem a diétás kategóriába tartozik:)


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A vitamindús és egészséges zöldségleves tejföllel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook