Stefánia sajttal és baconnel recept
A Stefánia sajttal és baconnel hozzávalói:70 dkg darált sertéscomb
2 cs szeletelt bacon (2*20 dkg)
25 dkg (gouda) sajt
2 zsemle
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
só
őrölt fekete bors
1 tk ételízesítő
csipet őrölt szerecsendió
1 tojás (nagy)
3-4 ek étolaj
A Stefánia sajttal és baconnel elkészítési módja:
A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk fel apróra és egy evőkanál olajon pároljuk világos zsemle színűre, majd hűtsük ki egészen. A zsemlét öntsük fel vízzel, majd amikor már megszívta magát, alaposan nyomkodjuk ki. A darált húshoz adjuk hozzá a kinyomkodott zsemlét, a vöröshagymát, az összepréselt fokhagymát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és a szerecsendióval, majd gyúrjuk össze. Ezután adjuk hozzá az egész tojást és szintén gyúrjuk alaposan össze a masszát. Egy nagyobb darab folpack fóliát terítsünk el az asztalon, majd kb. egy cm vastagságúra lapogassuk el rajta a húsmasszát, majd közvetlenül a húsmassza egyik végénél fektessük le a bacon szeleteket (a bacon szeletek kicsit fedjék egymást, hogy feltekerésnél teljesen befedje a húsmasszát). Ezután egy nagyobb lyukú reszelőn, reszeljük rá a húsmasszára a sajtot, majd a fólia segítségével a kezdjük el feltekerni úgy, hogy a bacon szeletekhez érve folytassuk a feltekerést. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg az olajjal. Ezután óvatosan helyezzük rá a baconbe tekert hústekercset, majd fedjük le a tepsit alufóliával. Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten pároljuk kb 45 percig, majd vegyük le a fóliát és süssük szép pirosra. A sütőből kivéve hagyjuk pár percet hűlni, hogy szépen feltudjuk majd szeletelni.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2018. márc. 7. 09:52
A stefánia sajttal és baconnel elkészítési módja és hozzávalói.