Sertéscomb fűszeres mártásban recept
A Sertéscomb fűszeres mártásban hozzávalói:1 kg sertéscomb
1- 1,5 dl étolaj
ketchup
mustár
bors
ételízesítő
só
2 kisebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db savanykás alma
A Sertéscomb fűszeres mártásban elkészítési módja:
A húst besózzuk, és bekenjük a ketchup, mustár, ételízesítő, (vagy sült hús fűszerkeverék) és bors keverékével, majd 1 éjszakát hűtőben pihentetjük. Egy mélyebb edénybe a húst belehelyezzük, ráöntjük az étolajat. Körberakjuk a cikkekre vágott vöröshagymával, almával és fokhagymával. 2 dl vizet öntünk alá, és alufóliával lefedve kb. 1 órát sütőben sütjük. A fóliát levéve pirítjuk, időnként a levével meglocsoljuk. A húst egy deszkára kivesszük, hűlni hagyjuk, majd szeletekre vágjuk. A tepsiben maradt szaftot, hagymát és almát összeturmixoljuk, és a hússzeletekre öntjük. Köretként rizst vagy sült burgonyát adunk hozzá. Jó étvágyat!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. nov. 4. 22:12
A sertéscomb fűszeres mártásban elkészítési módja és hozzávalói.