Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Elzászi kacsa recept

Elzászi kacsa recept

Az Elzászi kacsa hozzávalói:
1 kg savanyú káposzta
20 dkg füstölt szalonna
fél fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
pár szem szegfűszeg
1-2 dl fehérbor
víz


Az Elzászi kacsa elkészítési módja:
A savanyú káposztát fazékba tesszük, 20 dkg füstölt szalonnát, fél hagymát, 2 gerezd fokhagymát és pár szem szegfűszeget hozzáadunk. A megtisztított és feldarabolt kacsát a káposztához tesszük. 1-2 dl fehérbort öntünk rá, valamint annyi vizet, hogy ellepje. Ha a kacsa félig megfőtt, külön tepsibe tesszük, és addig sütjük, míg megpuhul. Ha szükséges, utánízesítjük. Amikor megsült, tálra tesszük, körülrakjuk káposztával, tetejére tesszük a felszeletelt szalonnát, meghintjük apróra vágott zöldpetrezselyemmel, sós vízben főtt burgonyát adunk hozzá. Jó étvágyat!


Kategória: Húsételek receptjei


Az elzászi kacsa elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook