Elzászi kacsa recept
Az Elzászi kacsa hozzávalói:1 kg savanyú káposzta
20 dkg füstölt szalonna
fél fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
pár szem szegfűszeg
1-2 dl fehérbor
víz
Az Elzászi kacsa elkészítési módja:
A savanyú káposztát fazékba tesszük, 20 dkg füstölt szalonnát, fél hagymát, 2 gerezd fokhagymát és pár szem szegfűszeget hozzáadunk. A megtisztított és feldarabolt kacsát a káposztához tesszük. 1-2 dl fehérbort öntünk rá, valamint annyi vizet, hogy ellepje. Ha a kacsa félig megfőtt, külön tepsibe tesszük, és addig sütjük, míg megpuhul. Ha szükséges, utánízesítjük. Amikor megsült, tálra tesszük, körülrakjuk káposztával, tetejére tesszük a felszeletelt szalonnát, meghintjük apróra vágott zöldpetrezselyemmel, sós vízben főtt burgonyát adunk hozzá. Jó étvágyat!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. nov. 3. 22:08
Az elzászi kacsa elkészítési módja és hozzávalói.