Töltelék, hús mellé recept


1nagy pulykamáj
2 főtt tojás
1 nyers tojás,2 nagyobb szelet kenyér
egy csokor petrezselyem,só
örölt bors,,majoránna,kis fej reszelt vöröshagyma,2 doboz májkrém,
A Töltelék, hús mellé elkészítési módja:
A kenyeret vizbe beáztatom , majd kinyomkodom. A két fött tojást hosszában és széltében is tojásvágóval elvágom. Petrezselymet apróra vágom. A nyers tojásba beleteszem a fűszereket.Villával felverem. A májkrémet villával összenyomom, a májat elkaparom.hagymát lereszelem. Minden hozzávalót egy tálba teszem, alaposan összedolgozom.Ha túl lágy kevés zsemlemorzsát teszek hozzá.Egy jó nagy duplán hajtott alufóliát beolajozok. Ráteszem a tölteléket. Kicsit megformázom . Aztán beletekerem a fóliába, úgy hogy mindenhol betakarja. Egy lábasban vizet forralok, majd beteszem a töltelék batyút. Kb 30-40 percig főzőm. A fólia elszineződik, de a tölteléknek semmi baja nem lesz. Ha kihűlt szépen szeletelhetem.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: remahe, 2008. nov. 3. 18:06
A töltelék, hús mellé elkészítési módja és hozzávalói.