Oldalra rakott karaj recept
Az Oldalra rakott karaj hozzávalói:szeletelt karaj,
szeletelt sajt,
só,
bors,
fűszerkeverék ízlés szerint.
A töltelékhez:
30 dkg darált disznóhús,
4-5 db csirkemáj (darálva vagy késsel péppé kaparva),
2 db vízben áztatott, majd kifacsart zsemle.
Az Oldalra rakott karaj elkészítési módja:
A töltelék hozzávalóit összegyúrjuk, és úgy fűszerezzük, mint a kolbászhúst. Az összeállítást a következőképpen végezzük: 2 szelet karaj közé tölteléket és 1 szelet sajtot teszünk, így haladunk, amíg a hozzávalók tartanak. A tetejét vastagon megszórjunk reszelt sajttal, és alufóliával letakarva 200 fokon 1 órát sütjük, időnként saját levével meglocsoljuk, majd alufólia nélkül pirosra, ropogósra sütjük. Negyedelt paradicsommal és felezett zöldpaprikával díszítjük, köretnek petrezselymes burgonyát, rizst vagy burgonyapürét adunk. A kész kompozíciót ferdén szeleteljük, így az összes összetevő megtalálható egy szeletben.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2008. nov. 3. 12:29
Az oldalra rakott karaj elkészítési módja és hozzávalói.